maanantai 20. elokuuta 2018


Kotouttaminen.

Kotouttaminen, tarkoittaa minun mielestäni maahanmuuttajan sopeuttamista siihen yhteiskuntaan, johon hän on tullut. Kielen opettamista, maan kulttuuriin sopeuttamista, maassa vallitsevien käytös, ym. tapojen opettamista. Siis toisinsanoen elämään maassa maan tavalla.
Tämä koko maahanmuuttoasia on ollut ainakin suomalaisessa mediassa, julkisuudessa, ns. omasta mielestään sivistyneiden ja trendikkäiden, etten sanoisi tekopyhien lipustelijoiden mielestä kielletty puheenaihe. Kuin märkäpaise nivusessa, siihen ei saa koskea, kun se on niin kipeä. Mutta jotain sille pitäisi tehdä, että se alkaisi paranemaan. On koetettu laittaa niinsanotusti pepanttia kouransilmään, mutta eihän sillä parane mikään.
Siitä on kohta kaksikymmentä vuotta, kun kirjoitin aiheesta Ilta-Sanomiin, siis tästä kotouttamisen tärkeydestä ja sen puutteesta. Asuin silloin alueella, jonne ahdettiin kymmeniä kansallisuuksia, maahanmuutajia, välittämättä sen kummemmin miten he sinne kotiutuivat. No kyllähän he sinne tietenkin kotiutuivat, yhteiskunta maksaa kaiken, mitään velvoitteita ei ole, ainostaan oikeuksia. Siinä koko kotoutus ja sen kyllä huomasi ja huomaa kuulema edelleen. ( en ole asunut Vuosaaressa enää toistakymmeneen vuoteen, luojankiitos )

En tunne olevani edelleenkään rasisti. En vihaa maahanmuuttajia, tai eri-ihonvärisiä ihmisiä, päinvastoin. Ihmettelen vaan sitä, miten tämä asia on edelleenkin hoitamatta, lähes samalla asteella, kuin silloin kaksikymmentä vuotta sitten - uskomatonta !
Otin tämän aiheen esille siksikin, tai oikeastan juuri siksi, kun tämän aamun aamu-tv,ssä Varissuon aluepoliisi puhui asiasta juuri oikeilla nimillä, mitään peittelemättä, siis juuri niin kuin asiasta ja asioista pitää puhuakin. Hänkään ei ollut rasisti, vaikka luultavasti juuri sen arvonimen saakin hymistelijöiden keskuudessa tämän jälkeen. ( koettakaapa etsiä pätkä jostain yle-areenasta ja katsokaa - kuunelkaa )
Meidän on täällä pöndellä hyvä olla asiasta omia mieliämme, tuomatta niitä edes millään tavalla missään esille ja ihan hyvä niin, se olkaaon meidän oikeutemme ja autuutemme. Mutta useissa asutuskeskuksissa, Vuosaari, Varissuo, Kontula ym, ym, asia on jokapäivä esillä heidän silmiensä edessä, jotka siellä asuvat. Ja tällä pelillä tulevat olemaankin. Siellä ollaan jo pääasiassa totuttu, turruttu siihen luonnottomaan tilanteeseen.
Olen aina sanonut, että niin kauan, kun maahanmuuttajia ei oteta tuhansittain asumaan ja sijoiteta Haukilahteen, Tapiolaan, Westendiin, Kruununhakaan, Kaivopuistoon,  Graniin, siis niille alueille, joissa päättäjät ja kansanedustajat asuvat, asialle tuskin tehdään tämän enempää.
Suomessa asuu väkiäinen joukko jo 20 - 30 v sitten tänne muuttaneita maahanmuuttajia, jotka eivät osaa juuri sanaakaan suomenkieltä. Ellette usko, niin katsokaa kyseinen kyläpoliisin haastattelu Varissuolta.
Missä vika, että ongelmia on, ja tulevaisuudessa tulee olemaan yhä enemmän ?

En jaksa edes kirjoittaa asiasta enempää, olkoon, mitäpä se minullekaan kuuluu, meillä on lähimmät naapurit puolenkilometrin säteillä ja kaikki suomalaisia  ????
Valtio ja kuntapäättäjille antaisin kuitenkin lopuksi pienenä vihjeenä vaimoni aforismin
 - maton alle lakaistu hiekanjyvä, voi olla elämän kompastuskivi. ( ettei peräti yhteiskunnan ) - oma lisäykseni.

tiistai 14. elokuuta 2018


Halloo !  Kuuleeko Telia - kuuntelen

Suomen perustuslain mukaan se on jokainen Suomen kansalainen lain edessä samanarvoinen, kuudes pykäläkö se nyt oli.

Mutta kokemukseni mukaan  maalla asuvat eivät ole kaupunkilaisiin nähden tasa-arvoisia oikein missään asiassa. Tarkemmin sanoen, me pöndet emme yllä samaan ihmis arvoon, kuin taajaan asujat.

 Meille ei pidetä enää nykyisin teitä kunnossa. On viety pois kunnalliset joukkoliikennepalvelut. Useasta kunnasta on viety pankkikin. Terveyspalvelut on hajautettu usean kunnan alueelle,  ym, ym. Meillä on oma-auto pakollinen, toisin kuin kaupunkilaisille, jotka ajelevat siellä autoillaan huvikseen. Täältä jos meinaamme yleensä liikkua niitä sikamaisen huonoja teitä pitkin ja käydä ihmisten ilmoilla, on oltava auto ja vieläpä melko hyväkuntoinen, että sillä pääsee lähtemään silloin kun on tarvis ja takaisinkin olisi päästävä samalla koslalla.

No entäs nämä eri operaattorien järjestämät  nettiyhteydet, jotka tänä päivänä on oltava kaikilla, jotka vielä ovat niin sanotusti oikeustoimikelpoisia, eli siis velvollisia hoitamaan omat asiansa, laskujensa maksun ym. Nyt on menossa jo 13 päivä kuluvaa kuuta. Laskuissa on yleensä maksupäivät alkukuusta, eläkkeetkin maksetaan luultavasti juuri siksi alkukuusta, että ihmiset pääsevät hoitamaan asiansa ajallaan. No, nyt sattui pitkään odotettu sade ja sen mukanaan tuoma ukkoskuuro juuri alkukuuhun. Nettiyhteydet napsahtivat samalla poikki, eikä niihin edelleenkään ole kuulunut korjausta. Ilmoitin asiasta heti ensimmäisenä arkipäivänä kyseiseen Teliaan muutaman muun syrjäkyläläisen tavoin, kävin jopa parinpäivän kuluttua Kuopiossa asiakseni asiasta valittamassa kyseisen operaattorin toimipisteessä, jossa minulle asiaa selvitellyt toimihenkilö ilmoitti, että vika on kyllä tiedossa, varaosia tilattu, mutta kukaan ei tiedä koska vika saadaan korjattua. Kysäisinkin siinä sitten, että mitä luulet, jos esim: Helsingissä tahi Kuopiossa yhteydet olisivat viikon, parin poikki, ryhdyttäisiinkö sitä tarmokkaammin ja joutuisammin korjaamaan ? Kyllä kuulema ryhdyttäisiin ja korjattaisiinkin vika heti kuntoon. Siis varaosatkin olisivat yllättäen jo ilmeisesti varastossa.

Olen niin sanotusti salettivarma siitä, että jos pidän Telian laskua viikon-pari maksamatta yli eräpäivän, lasku menisi perintään ja mahdollisesti vielä liittymäni suljettaisiin. Laskuhan oli ajalta, jolloin liittymä vielä toimi. Mutta mites maksat, kun ei netti toimi, enkä pääse pankilleni, vaikka haluaisin. Eikä kyseisen pankin konttoria ole näillä kirkonkylillä. No tässä tapauksessahan suurempaa vahinkoa liittymän sulkemisesta ei tulisi, sillä sehän on jo mykkänä.

Mutta halusinkin tässä ottaa asian lähinnä sen tasa-arvon kannalta esimerkikseni, että kuinka tasa-arvo oikeasti toimii. Jos täältä syrjäkylältä soittaa Telialle kymmenen asiakasta, valittaen toimimattomista yhteyksistä ja sieltä kaupungista soittaa kymmenen tuhatta asiakasta, niin kummanko luulette, tai tiedätte enemmän vaikuttavan asiaan, vaikka täällä syrjäkylällä maksetaan laskut, ehkä tunnollisemmin, kuin siellä kaupungeissa. Vai  toimiiko nykyisin varmimmin ja tehokkaimmin se kuuluisa desipelidemokratia, joka tuntuu eduskunnassakin olevan voimissaan  ?

Ymmärrän hyvin, että tämäkin syrjintä kuuluu siihen valtakunnalliseen kampanjaan, jota on jo kymmenet vuodet harjoitettu - PÖNDET TAAJAMIIN sieltä syrjäkyliltä happanemasta. Mutta, uskokaa tai älkää, täällä ei sittenkään olla happanemassa, meitä ei saa ajettua pois täältä huonoilla nettiyhteyksillä, eikä kirveelläkään. Sinnitelkää vaan siellä lokeroissanne ja kuunnelkaa naapureidenne sängyn-natinat ja klosetin lorinat.
 Elämänlaatu se on sittenkin joka ratkaisee.

Pönde ostoksilla


Käytiin tässä männäviikolla taas kaupunnissa ostoksilla, siellä kun on tavarat, ainakin ruokatavarat halvempia, kuin täällä pönden pikkukaupoissa. Sieltä kun ostaa safkaa viikon kamat kerralla, niin voi säästää monta senttiä, ehkä euroakin, poislukien polttoainekulut. Paitsi, että siitä huolimata tulee käytyä Tervon Salessa harva se päivä.

Mitä mieltä olette muuten luomuviljelystä ?

Siitä, että tuotetaan maatalouselintarvikkeita niin kuin ennen, jolloin leviteltiin kihvelillä paskaa pelloille ja jeesukselta toivottiin kasvun ja sadon onnistumisen ihme.
No, minä siinä marketissa hiffasin muiden tarjousten ohella hernetarjouksen, 2, 49 e / kg. Heti valkkasin pulleimmat herneet ja ostin niitä lähes kilon. Siinä sitten etenin ostosvaunuineni pääkäytävää ja huomasin kyltin - luomuherne 17,49e / kg. Heti kysäisin  loosiin palkatulta myyjältä, onko mennyt kaupaksi ? NO, joo,oo, paljasti nuori myyjätär. Mulle tuli ihan paskafiilikset koko touhusta. Tähänkö on tultu ? Näinkö rankasti kusetetaan kuluttajaa siitä, että hän saa hernettä, joka on ( ehkä ) kasvatettu lehmänpaskalla, ei kemiran pussilannoitteella. Ei tämän nyt näin kai ollut tarkoitus mennä, eihän tässä ole järjen häivää. Minun puolesta luomuviljely vaikka kuinka suureen kunniaan, mutta minulle - kiitos ei ! Näillä hinnoilla.
Siinä sitten työnnellessä ostoskärryjäni pitkin marketin ruuhkaisia, mutta viileitä  käytäviä, rätnäilin kaikki rypsiporsaan, ym, myyntivaltit ja asiakkaan kusetusmenetemät, lauhduin ja tulin siihen tulokseen, että hullu ei ole se, joka pyytää, vaan se, joka maksaa.
Kotona  kaivellassani herneitä tehoviljellystä herneenpalosta naamariini,  totesin ne erittäin maukkaiksi ja hyvän makuisiksi ja olin siitä hyvillänikin, että onneksi on olemassa vielä ( tehoviljelyä ), niin saadaan mekin eläkeläiset monenlaista vihannesta ja juurikasta syötäväksemme,  puhumattakaan siitä, että pieni osa meistä, jotka saamme asua pöndellä, pystymme tuottamaan niitä omilla pikku tilkuillamme. Hintaa / kasvattettu herneenpalko laskematta. Takaan, että niin kauan, kuin peukaloni heiluu, en osta herneen palkoja 17,49 e / kilo, olkoot ne vaikka kuinka sivistyneellä lehmänpaskalla kasvatettuja hyvänsä.
Pilven kuva siksi, että talletan sinne paljon elämän totuuksia, sieltä ne vissiin löytyvät, niin kauan, kuin on pilvistä. Mistä minä tiedän mitä kusetusta sekin on, mutta kohan kouhotan muiden mukana ja uskon mitä  tyhymälle syötetään.